Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съжаление за резултата от днешното

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съжаление за резултата от днешното
Коментари Харесай

Първи реакции след тежкото поражение на Тереза Мей и отхвърлянето на сделката за Брекзит

Председателят на Европейската комисия  Жан-Клод Юнкер  изрази страдание за резултата от днешното гласоподаване в Народното събрание в Лондон, с което бе отхвърлено постигнатото съглашение с Европейски Съюз по отдръпването на Англия. Опасността от отдръпване на страната без уредени правила след гласуването довечера набъбна, добавя той в изказване, публикувано от Европейска комисия. Юнкер прецизира, че Европейски Съюз продължава работата по одобрение на съглашението от Европейския парламент. Той прибавя, че при тези условия продължава и подготовката за разлъка без контракт, въпреки Европейски Съюз да се надява да не се стигне до сходно развиване.

С ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск проявихме благосклонност, основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние вложи доста старания, всички показахме еластичност, декларира Юнкер. Призовавам Англия допустимо най-бързо да разясни желанията си. Времето е на изчерпване, прибавя ръководителят на Европейска комисия.

Съжаляваме за резултата от гласуването и призоваваме държавното управление на Англия да обясни своите планове по идващите стъпки допустимо най-скоро, съобщи на собствен ред  Доналд Туск.  ЕС-27 ще остане обединен и виновен, както е бил през целия развой на договаряния, и ще се стреми да понижи вредите, породени от Брекзит, означи Туск.

Ще продължим подготовката си за всички разновидности, в това число сюжета " без договорка ". Рискът от безредно излизане на Англия от Европейски Съюз се усили с това гласоподаване и въпреки да не желаеме това да се случи, ние ще бъдем готови за него. Ще продължим процеса на одобрение на съглашението, реализирано с държавното управление на Обединеното кралство. Това съглашение е и остава най-хубавия и единствен метод да се подсигурява вярното евакуиране на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Австрийският канцлер  Себастиан Курц  каза, че няма да има предоговаряне на договорката за Брекзит. " Съжалявам за изхода от вота за Брекзит в долната камара на английския парламент. Във всеки случай няма да има предоговаряне на съглашението за излизането от Европейски Съюз ", съобщи Курц, чиято страна беше през втората половина на предходната година ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Председателят на Европейския парламент  Антонио Таяни  нарече резултата от гласуването неприятна вест. Той акцентира, че 3,6 млн. европейски жители във Англия и британците, живеещи в други страни в Европейски Съюз имат потребност от гаранции във връзка с бъдещето си. „ Ние винагище заставаме зад тях “, написа Таяни в туитър.

Припомняме, че по-рано съглашението на Тереза Мей за излизане от Европейски Съюз (Брекзит) беше отхвърлено в английския парламент. При извършеното гласоподаване 202 депутати го поддържаха „ Брекзит ”, против 432 „ срещу ”.

trafficnews.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР